Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι κάποια από τα γαλακτοκομικά βελτιώνουν την οστική μάζα στους ενήλικες μέσης ηλικίας. Ευρήματα από τη γνωστή μελέτη του Framingham αναλύθηκαν από Αμερικανούς ερευνητές σε μια προσπάθεια να δουν εάν το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι και οι συνδυασμοί τους, μετά από συνεχή χορήγηση 4 περίπου ετών, επιδρούν στη οστική μάζα της σπονδυλικής στήλης, του τροχαντήρα και του ισχίου από μόνα τους ή απαιτείται η παρουσία συμπληρωμάτων βιταμίνης D στους υπερήλικες (67-93 ετών) για να δράσουν.
Τα άτομα που έλαβαν μέρος στην μελέτη ήταν 698, άνδρες και γυναίκες και η μέση ηλικία τους ήταν 75 ετών. Ο μέσος όρος λήψης βιταμίνης D σε αυτούς που λάμβαναν συμπληρώματα ήταν 591 IU/ημέρα ενώ στους άλλους ήταν 184 IU/ημέρα.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εάν κάποιο άτομο ηλικίας πάνω από 65 ετών δεν λάβει βιταμίνη D σε ικανοποιητική δόση, τότε το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι και όλοι οι συνδυασμοί γαλακτοκομικών δε βοηθούν στην διατήρηση ή τη βελτίωση της οστικής μάζας τόσο στην οσφυική μοίρα της σπονδυλικής στήλης (ΟΜΣΣ) όσο και στο ισχίο.