Λίγα λόγια για μας…

Το medical magazine είναι ένα διαδικτυακό επιστημονικό περιοδικό με θεματολογία που αντλείται κυρίως από το χώρο της Ιατρικής αλλά και από άλλους επιστημονικούς χώρους.

Στόχος του περιοδικού είναι να προσφέρει έγκυρη ενημέρωση από τους μεγαλύτερους φορείς ιατρικής και επιστημονικής γνώσης (PubΜed, Medscape, Nature κ.λπ.) σε απλά ελληνικά, χωρίς να κουράζει με εκτενείς αναλύσεις και στοιχεία.

Η επιλογή και η απόδοση των άρθρων πραγματοποιείται από ιατρούς και άλλους επιστήμονες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα και αποδίδονται με σύντομο, περιεκτικό και ευχάριστο τρόπο έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να ενημερώνεται ακόμα και για απαιτητικά θέματα.

Το medical magazine καλύπτει ένα κενό στην επιστημονική ενημέρωση που προσφέρει το ελληνικό διαδικτυακό τοπίο. Αυτό είναι η παροχή έγκυρων άρθρων και παρουσιάσεων των πιο πρόσφατων και ενδιαφερουσών μελετών με τρόπο που ο αναγνώστης μπορεί να κατανοήσει και να αξιοποιήσει ευκολότερα.

Σήμερα, ο αναγνώστης που χρειάζεται άμεση ενημέρωση σχετικά με τον τομέα που τον ενδιαφέρει θα πρέπει να πλοηγηθεί σε πάρα πολλές ιστοσελίδες επιστημονικού περιεχομένου (κυρίως στην αγγλική γλώσσα) για να πάρει κάποια πληροφορία με αποτέλεσμα να περιορίζει το χρόνο που αφιερώνει σε άλλους τομείς, αλλά και στην ίδια την επεξεργασία της πληροφορίας.

Το medical magazine αλιεύει τα πιο σημαντικά γεγονότα από τον κάθε τομέα, τα οποία παρουσιάζονται στην ελληνική γλώσσα με τρόπο που ο καθένας μπορεί να διαβάσει ευχάριστα και κυρίως να κατανοήσει. Ο ακαδημαϊκός τρόπος έκφρασης και η πληθώρα των στοιχείων δεν αποτελούν τον εκφραστικό δρόμο που ακολουθεί το περιοδικό. Αντίθετα, όλο το βάρος δίδεται στην ουσία της πληροφορίας, η οποία φιλτράρεται από τη γνώση και την εμπειρία των συνεργατών μας και παρουσιάζεται με αναφορά σε συγκεκριμένες πηγές.

Στο συγκεκριμένο περιοδικό οι συντάκτες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα άρθρα τους και ελέγχονται μόνο από την συντακτική επιτροπή του περιοδικού, της οποίας η γνώμη αφορά στην εγκυρότητα των θέσεων και στη λεκτική αισθητική των άρθρων. Ο σημαντικότερος έλεγχος θα γίνεται από τους καθημερινούς επισκέπτες, οι οποίοι θα μπορούν ελεύθερα να επικοινωνήσουν και με τον συντάκτη του άρθρου, το email του οποίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα.

Η βιβλιογραφία του περιοδικού προέρχεται από τις διάφορες ιατρικές μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου όπως το PubMed, το Medscape, το PeerView Institute, το ΝΤΚ, το Amedeo και πολλές άλλες οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς. Ακόμη, πολλές φαρμακευτικές εταιρείες προσφέρουν άρθρα που αναφέρονται στα φαρμακευτικά τους σκευάσματα.

Η συντακτική μας ομάδα αποτελείται από ιατρούς και άλλους ειδικούς στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. Είναι οι άνθρωποι χάρη στους οποίους οφείλεται η ύπαρξη και η εξέλιξη αυτού του ιστοτόπου και τους ευχαριστούμε πολύ. Ελπίζουμε η ομάδα αυτή να μεγαλώνει συνεχώς, όπως και οι προσδοκίες της ιστοσελίδας.

LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com