Οι διαβητικοί ασθενείς στο μέλλον δε θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν βελόνες, αλλά απλά ένα τατουάζ. Ερευνητές ανέπτυξαν ένα προσωρινό τατουάζ με βάση το χαρτί το οποίο εφαρμόζει μία ήπια ηλεκτρική εκκένωση στο δέρμα για τη μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Σε μία μελέτη με επτά άτομα – τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες – που φορούσαν το τατουάζ ενώ κατανάλωναν στο εργαστήριο ένα γεύμα πλούσιο σε υδρογονάνθρακες, η συσκευή ήταν εφάμιλλη με την παραδοσιακή μέθοδο (τσίμπημα στο δάχτυλο) στη μέτρηση των επιπέδων της γλυκόζης. Κανείς εθελοντής δεν ανέφερε κάποια ενόχληση κατά τις δοκιμές παρά το ότι κάποιοι εξ αυτών ανέφεραν ένα ελαφρύ τσίμπημα όταν το τατουάζ πραγματοποιούσε τις μετρήσεις, αναφέρουν οι ερευνητές.

Μέχρι τώρα, η συσκευή δεν παρέχει τις μετρήσεις σε αριθμούς όπως τις χρειάζονται οι διαβητικοί ασθενείς για να παρακολουθούν την κατάστασή τους αλλά η δυνατότητα αυτή βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Άλλες πιθανές εφαρμογές περιλαμβάνουν την αποστολή μέσω Bluetooth των πληροφοριών στο θεράποντα ιατρό σε πραγματικό χρόνο. Μέχρι τώρα, το τατουάζ δουλεύει για μία ολόκληρη ημέρα ενώ οι ερευνητές προσπαθούν να αυξήσουν την αυτονομία του κρατώντας παράλληλα σταθερό και το κόστος σε κάποια σεντς.

ΜΕΣΩChawla D.S. "Temporary tattoo measures blood glucose levels", Science Mag
Γεννιέται στο Παρίσι το 1978. Είναι πτυχιούχος Κυτταρικής και Μοριακής Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Essex (2002) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Marketing (Πανεπιστήμιο του Birmingham, 2003). Το 2005 προσλαμβάνεται στη φαρμακευτική εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., το 2008 αναλαμβάνει υπεύθυνος marketing ογκολογικών προϊόντων της MSD ενώ από το 2011 διαχειρίζεται τα καρδιομεταβολικά προϊόντα. Επίσης, από το 2011 αρθρογραφεί συστηματικά διατηρώντας μόνιμη στήλη με θέματα επιστήμης και τεχνολογίας στο ιατρικό περιοδικό myoskeletiko.com. Είναι ιδρυτής και αρχισυντάκτης του διαδικτυακού επιστημονικού περιοδικού Medical Magazine. Παράλληλα δραστηριοποιείται ως μουσικός παραγωγός/πιανίστας από το 2006 και συνεργάζεται με διάφορα μουσικά σχήματα. Από το 2011 αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας κινηματογραφικών παραγωγών Infowar Productions του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου και δημιουργεί τη μουσική επένδυση για τέσσερα βραβευμένα ντοκιμαντέρ (2011-2016).